”Madem PKK bitti, beka sorunu neden var”

”Madem PKK bitti, beka sorunu neden var”
Yayınlama: 14.03.2019
A+
A-

Halkların Demokratik Partisi’nin Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Ahmet Türk, kamuoyunda sürekli beka sorunu var denilerek çelişkilere yol açıldığını söyledi.

GÜNEY24 – Katıldığı bir televizyon programında 2019 Yerel Seçimleri hakkında değerlendirmelerde bulunan HDP’li Ahmet Türk, gündeme dair soruları da yanıtladı.

İktidar kanadının konuşmalarına dikkat çeken Türk”Her konuşmalarında PKK’yi bitirdik, eylem yapamaz hale getirdik diyorlar ama sonra da seçim gelince beka sorunu var diyorlar. Bu nasıl çelişki? Madem öyle neden beka sorunu var” dedi.

”Kardeşlik açısından ipleri koparıyorlar”

HDP Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Ahmet Türk, “AKP hükümetinin demokrasi ve kardeşlik açısından ipleri koparan bir siyaset izlediğini” belirterek, “İktidarın gün geçtikçe ayrıştıran bir noktaya gittiğini görüyoruz. Biz burada hükümetin antidemokratik uygulamalarına karşı fren görevi görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Türk, Türkiye partisi olmaya çalıştıklarını, ancak aydınların ve sanatçıların bu konuyu yeterince gündeme getirmeyerek, üzerlerine düşen görevi yapmadıklarını söyledi. Hükümetin, ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı bir siyaset izlediğinin altını çizen Ahmet Türk, hiç bir partiyle ittifak içinde olmadıklarını ifade etti.

HDP’li Ahmet Türk’ün konuşmasından bazı satırbaşları şu şekilde:

“Kayyum Atanan Belediyeler Halkın İradesi Değil Miydi?”

Her eleştirimizi bölücü, ayrımcı olarak adlandırırsanız orada demokrasiden bahsedilemez. Cumhurbaşkanı halkın iradesinden bahsediyor ama 95 belediyeye kayyum atanmış. Burada halkın iradesi yok mu?

“Sorunlar Demokratik Siyasetle Çözülür”

Demokratik siyasete inanıyorum, sorunların demokratik siyasetle çözüleceğine inanıyorum.

“İttifak Yok”

Hiç kimseyle ittifak içerisinde değiliz. CHP, İYİ Parti, HDP yanyanaymış gibi gösteriliyor.

“İktidar Ayrıştırıyor”

Demokrasi, kardeşlik açısından ipleri koparan bir siyaset izliyor. İktidarın gün geçtikçe ayrıştıran bir noktaya gittiğini görüyoruz. Biz burada, hükümetin antidemokratik politikalarına karşı fren görevi görüyoruz.

“Halkçı Ekonomi”

Biz halkçı, üretime dayalı bir ekonomiden yanayız. Ama bugün tüm KİT’ler özelleştirilmiş, açlık sınırında yaşayan milyonlarca insan var, işsizlik yüzde 12’lerde…

“Mardin Kültürü ve Turizmiyle Çok Önemli Bir Şehir”

Mardin’de yüzde 40’ın üzerinde bir işsizlik var. Kültürü ve turizmiyle çok önemli bir şehir. Bütün mesele bunu değerlendirecek bir altyapıya sahip olmaması. Çiftçi ürününü pazarlayamıyor, pazara sevk edilemiyor, tarlada kalıyor.

“Türkiye Partisi Olmaya Çalışıyoruz”

Türkiye partisi olma yolunda büyük çaba gösteriyoruz, ancak aydınlar ve sanatçılar bunu yeterince gündeme getirmiyor.

“Kürt Düşmanlığı Yapılıyor”

Tamamen Kürtleri hedef alan, Kürt düşmanlığı üzerinden siyaset yapıyor iktidar cephesi. Beka konusuyla apolitik seçmeni etkilemek istiyorlar. Ancak ayrıştıran politikanın kimseye bir faydası olmaz. Süleyman Soylu’nun söyledikleri akıl almaz iftiralar. Kalkıyor, ’15-16 yaşındaki çocuk belediyede Ahmet Türk’ün karşısında ayak ayak üstüne atıyor, talimat veriyor’ diyor. Mardin’de herkes bana saygı duyar, böyle şey olur mu?

Güney24

autokocbantreklam
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.