Corona Günlerinde Ramazan

Corona Günlerinde Ramazan
Yayınlama: 18.05.2020
A+
A-

İnsan sağlığını ve ülke ekonomilerini olumsuz etkileyen Corona Virüsü, sosyokültürel yaşamı da derinden sarsıyor.

GÜNEY24 – Corona virüsü nedeniyle Türkiye’deki vaka ve ölüm sayılarına nazaran artış yaşandığı gözlenen Gaziantep’te iller arası seyahat, sokağa çıkmak ve kültürel etkinlerde olduğu gibi Ramazan ayı etkinlikleri de yüksek risk taşıyor.

Öyle ki Müslümanlar için büyük önem arz eden ve anlamı paylaşmakla anılan Ramazan ayının olmazsa olmazlarından iftar davetleri bile Corona virüsü salgınından olumsuz etkilendi.

Güney24.com’a konuşan Gaziantepli Ali Çalımlı, salgından dolayı bu yıl ramazan ayını buruk yaşadıklarını belirterek, virüsün bir nevi insanları yalnızlaştırdığını vurguladı.

Evli ve 5 çocuk babası Ali Çalımlı paylaşılmayan iftar sofralarında Ramazan Ayı maneviyatının tam anlamıyla yaşanmadığını ifade ederek “Gaziantep kültüründe eski ramazanlarda anne, baba, eş, dost, akraba ve komşu ziyaretleri olurdu. Çünkü Ramazan Ayı demek bereket demek, paylaşmak demektir. Bu kültürün en iyi yaşatıldığı illerden birisidir Gaziantep. Gerek yemek kültürü, gerekse gastronomi kenti olması nedeniyle her zaman komşuluk ilişkileri ve akraba ziyaretleri görülürdü. Ama bu yıl corona virüsü nedeniyle evimizde kalıyoruz, evimizde kendi yemeklerimizi yapıp kendi ailemizle iftarlarımızı yapıyoruz. Gönül isterdi ki şu sofrada komşularımız, akrabalarımız ve dostlarımızla birlikte olalım. Ramazan ayının bereketini maneviyatını hep birlikte yaşayalım ama inşallah coronavirüsle mücadele tamamlandıktan sonra bundan sonraki Ramazanlarda bütün sevdiklerimizle yine eski günlerdeki gibi bu iftar sofralarında buluşuruz. Gaziantep’te corona virüsü vaka sayıları oldukça yüksek, sizlerden ricamız evlerinizde kalıp bir an önce hep birlikte bu virüsten kurtulmayı amaçlayalım. Hiçbir virüs bizim alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir’’ şeklinde konuştu.

Orhan Erkılıç /Gaziantep

autokocbantreklam
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.