GÜNEY24HABER.COM– 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı kutlamalarının bir adresi de işçi ve sanayi kenti Gaziantep’ti. İstasyon meydanında toplanan ve aralarında siyasi partiler, STK’lar ile platformların bulunduğu yüzlerce kişi işçi bayramını coşkulu bir şekilde kutladı.
Geniş güvenlik önlemleri arasında meydana alınan vatandaşlar Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halay çekerek sloganlar attı. Katılımın önceki yıllara oranla daha fazla olduğu gözlenen etkinlikte STK temsilcileri vatandaşları selamlayarak konuşmalarını yaptı
Kutlama alanında işçilerden Hüseyin Palta Türkiye genelindeki işçilerin emeklerinin karşılığını alamadığına dikkat çekti. Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in emekçilere sefaleti dayattığını belirterek şu ifadeleri kullandı:“Antep işçileri, emekçileri Şimşek (Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek) programının onlara dayattığı sefaleti, yoksulluğu, haksızlığı burada, bu meydanda itirazlarını yükselterek reddettiler. Emekçiler önümüzdeki dönem refah içinde huzur içinde ekmeklerini kazanabilmek ve geleceklerini görebilmek istiyorlar.”Saat 15.00’e kadar müzik dinletisi ve halaylarla devam eden etkinliğin son bulmasıyla vatandaşlar alandan ayrıldı.
G24/Gündem