Kozalak şurubunun faydaları nelerdir?

Kozalak şurubunun faydaları nelerdir?
Yayınlama: 08.09.2021
A+
A-

Astım ve bronşit başta olmak üzere bir çok hastalığın tedavisinde kullanılabilen kozalak şurubunun faydaları nelerdir, şurubu nasıl yapılır, detaylar haberimizde

GÜNEY24.COM – Kozalak şurubu akciğerleri temizleyerek astım ve bronşit gibi sağlık sorunlarını gidermede mucize etkileri olan önemli bir besindir. Kozalak şurubu nasıl yapılır? Kozalak şurubunun faydaları nedir?

  • Kozalak şurubu bir türlü bitmeyen öksürük krizlerine çözüm oluyor, kısa sürede öksürüğün tamamen geçmesini sağlıyor.
  • Grip, nezle gibi kış hastalıklarının hızla geçmesine destek oluyor.
  • Astım ve bronşit gibi hastalıkların iyileşme sürecine de olumlu katkıda bulunduğu söyleniyor.
  • Akciğerlerin temizlenmesini sağlıyor, bu etkisiyle nefes alma problemini ortadan kaldırabiliyor.
  • Bağışıklık sistemini de güçlendiren kozalak şurubu, bu sayede vücudu sadece grip ve nezleden değil birçok hastalıktan koruyor.
  • Vücuda giren zararlı ve yabancı maddelerin vücuttan atılmasını sağlıyor.
  • Sakinleştirici bir etkisi olduğundan stres ve strese bağlı uykusuzluk sorunu yaşayanlara iyi geliyor.
  • Ağız içinde ve boğazda oluşan iltihaplanmaların daha hızlı geçmesine destek oluyor.
  • Diş eti iltihaplanmalarına da iyi geldiğinden genel ağız ve diş sağlığı için sıklıkla öneriliyor.

Kozalak şurubu nasıl yapılır?

Kozalak şurubunu hazırlamak için öncelikle henüz yeşil halde olan minik ve taze kozalaklara ihtiyacınız var. Bu nedenle daha çok ilkbahar-yaz aylarında yapılıyor ama hiç endişelenmeyin onu dört mevsim aktarlardan alabilirsiniz.

Malzemeler

-25-30 adet taze küçük yeşil kozalak

-6 su bardağı su

-4-5 su bardağı toz şeker

-2 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı: Kullanacağınız kozalakları tek tek güzelce yıkayın ve üzerine yapışan toz ve kirlerden kurtulun. Sonrasında kozalakları derin bir kaba alıp üzerine bolca su ilave edin ve bu şekilde 1 gün bekletin. Ertesi gün kozalakları bir tencereye alın ve yine üzerine bolca su koyup kaynatın. Kaynattığınız bu ilk suyu süzdürerek dökün ve hafif haşlanmış haldeki kozalakları yine tencereye aktarın. 6 su bardağı suyu kaynatın ve yaptığınız tüm işlemler sayesinde istenmeyen tüm kirlerinden arınan kozalakları yeniden bu ölçülü suyla kaynatmaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını yarım açık kalacak şekilde kapatın, ocağın altını da en kısığa alın. Bu şekilde 1,5-2 saat kadar pişmeye bırakın. Bu sürenin sonunda karışıma toz şekeri de ilave edin ve kıvam alana dek ara ara karıştırarak pişirin. Pişerken üzerinde oluşan köpüklenmeleri kepçeyle toplayıp atın. İstediğiniz gibi kıvam almaya başladığında içine limon suyunu da ekleyin ve biraz daha karıştırıp ocağın altını kapatın. Tenceredeki karışımı oda sıcaklığına gelene dek bekletin. Oda sıcaklığına gelince süzdürerek içinden kozalak tanelerini çıkarın. Kozalak şurubunuzu kavanozlara pay edip kapaklarını hava almayacak şekilde kapatın.

autokocbantreklam
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.