Obüsler Tel Abyad’ı Vuruyor, Akçakale Boşaltıldı

Obüsler Tel Abyad’ı Vuruyor, Akçakale Boşaltıldı
Yayınlama: 11.10.2019
A+
A-

Türkiye’nin Suriye’de Fırat’ın doğusuna yönelik başlattığı operasyonun üçüncü gününde önceden belirlenen hedefler havadan ve karadan yapılan bombardımanla vurulmaya devam ediyor.

GÜNE24- Şanlıurfa’nın Suruç, Akçakale ve Ceylanpınar, Mardin’in ise Nusaybin İlçesinde en yoğun şekilde gerçekleşen operasyon kapsamında Suriye’nin Tel Abyat ve Rasulayn bölgelerindeki DSG mevzileri havadan ve karadan vurulurken, kara harekatı kapmasında da yer yer sıcak çatışmalar yaşanıyor.

Harekat kapsamında olayların en yoğun olarak yaşandığı yerlerden biri olan Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde Suriye sınırına yakın mahallelerde havan düşmelerinden kaynaklı can kaybı olmaması gerekçesiyle evler boşaltıldı. Bugün sabah saatlerinde Akçakale sokaklarında vatandaşlara rastlanmazken, esnaflar ise iş yerlerini açmadı.

Gün boyu belirli aralıklarla bombardımanın devam ettiği Suriye’nin Tel Abyad kentinde ise dumanların yükseldiği gözlerden kaçmadı. Öğleden sonra saat 15:00 sıralarında Akçakale Jandarma Komutanlığına inen 3 helikopter bir süre sonra tekrar havalanarak Şanlıurfa istikametine hareket etti.

ORHAN ERKILIÇ / ŞANLIURFA

autokocbantreklam
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.