Sanayi kenti Gaziantep’ten zamlara tepki!

Sanayi kenti Gaziantep’ten zamlara tepki!
Yayınlama: 01.09.2022
A+
A-

Türkiye’de vatandaşlar hali hazırda yüksek elektrik ve doğalgaz fiyatları sebebiyle kışı nasıl geçireceğini düşünürken, daha Eylül ayında zamlar yapılmaya başlandı. Buna göre konutlarda kullanılan doğalgaz ve elektriğe yüzde 20, sanayide kullanılan doğalgaza yüzde 50, elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza ise yüzde 49,5 zam yapıldı.

Yapılan bu zamlar ise sanayici iş insanlarını kara kara düşündürmeye başladı. Zamlara ilk tepki ise Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım’dan geldi. Başkan Yıldırım sosyal medya hesabından şu ifadelerle tepkisini belirtti:

“Önümüzü Göremiyoruz… Maalesef bir gecede sanayide doğalgaza ve elektriğe %50 zam geldi. Aldığımız siparişler için verdiğimiz fiyatlarla bugün zarardayız. İş insanlarımız bu şartlar altında fiyatlama yapamıyor! Karar vericilerimizden olumlu bir adım atılmasını talep ediyoruz.”

Güney24 Haber/Ekonomi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.