Ücretli öğretmenlere kadro verilecek mi?

Ücretli öğretmenlere kadro verilecek mi?
Yayınlama: 30.08.2022
A+
A-

Ücretli öğretmenlik ya da sözleşmeli öğretmenlik nedir? Ücretli öğretmenlere kadro ne zaman verilecek detaylar haberimizde…

GÜNEY24.COM – Ücretli öğretmenlere kadro verilecek iddiası, yeni bir gündemin oluşmasına neden oldu. Yıllardır sık sık konuşulan ve öğretmen adaylarının merakla beklediği kadro imkanının, sözleşmeli ve ücretli öğretmenler için sağlanacağı iddia ediliyor. Gazeteci Engin Pınarbaşlı’nın sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşım sonrası gözler Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelecek açıklamalara çevrildi ve “Ücretli öğretmenlere kadro verilecek mi?”, “Sözleşmeli ve ücretli öğretmenler kadro alabilecek mi?” sorularına cevap aranmaya başladı.

Gazetece Engin Pınarbaşlı’nın sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşım sonrası, ücretli öğretmenlere kadro verileceği yönünde iddialar gündemde yerini buldu. Binlerce öğretme adayı, kadro alıp alamayacağını merak ederken gözler, konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelecek açıklamalara çevrildi. Peki ücretli öğretmenlere kadro verilecek mi? Sözleşmeli ve ücretli öğretmenler kadro alabilecek mi? Detaylar haberimizde…

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE KADRO VERİLECEK Mİ?

Ücretli öğretmenlere kadro verilecek iddiası, Gazeteci Engin Pınarbaşlı tarafından yapılan paylaşım sonrası yoğun bir şekilde konuşulmaya başladı. Pınarbaşlı, “Bir müjde daha. Kadro bekleyen ücretli ve sözleşmeli öğretmenlerimize KADRO ihtisası geliyor. @tcmeb ücretli öğretmenlerimizin yararlanacağı kadro için girişimlerde bulundu. Hayırlı olsun Türkiye” ifadeleriyle yaptığı paylaşımla, uzun zamandır konuya dair açıklama bekleyen binlerce sözleşmeli ve ücretli öğretmeni harekete geçirdi. Konuya dair henüz resmi bir açıklama gelmezken gözler, Milli Eğitim Bakanlığı’na çevrildi. Gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz.

540 GÜN ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK YAPANA KADRO

Ücretli, sözleşmeli ve kadrolu olmak üzere üç farklı grupta mesleğini icra etmeye çalışan öğretmenler, bu süreçte kendilerine tanınan hakları ve imkanları yakından takip ediyor. Özellikle ücretli öğretmen olarak görev yapanlar, kadro alabilmek için beklerken, konuya ilişkin araştırmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Çalıştıkları saat başına ücretlendirilen ücretli öğretmenler, hem zor şartlarda hem de düşük ücretlerden çalışırken, Gazeteci Engin Pınarbaşlı’nın yapmış olduğu paylaşımla büyük bir heyecanla konuya dair açıklamaları yakından takip etmeye başladılar.

Daha öncesinde ücretli öğretmenlik yapanların KPSS’den taban puanı sağlayarak mülakata girdiği ve MEB kadrolarına öğretmen olarak atandığı biliniyordu. Fakat bu durumun son zamanlarda da yeniden yapılmasını isteyen bir kesim bulunuyor. Ders saati başına 28 TL ücret alan ücretli öğretmenler, çıkan iddiaların ardından ücretli ve sözleşmeli öğretmenlerin kadro alıp alamayacağına ilişkin resmi açıklamaya Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bekliyor.

autokocbantreklam
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.