Prof. Çetiner’den önemli açıklama: Normalleşmeyi Eski Normal Sandık, Vaka Arttı

Prof. Çetiner’den önemli açıklama: Normalleşmeyi Eski Normal Sandık, Vaka Arttı
Yayınlama: 13.06.2020
A+
A-

Prof. Dr. Mustafa Çetiner, “AVM ve diğer kalabalık yerlerdeki ateş ölçümü sizi korumayacak. Karşılaştığımız herkes potansiyel olarak Covid-19 pozitif kabul edilmeli” dedi.

GÜNEY24- İç Hastalıkları ve Kan Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Çetiner, koronavirüs vaka sayısının normalleşme ile birlikte yeniden yükselişe geçmesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.Prof. Dr. Çetiner, normalleşmenin yanlış anlaşıldığını belirterek, “Normalleşmeyi eski normal sandık ve vaka sayısı artış eğilimine girdi. Yeniden hatırlatalım: Hasta kişiler ile bulgusu olmayan taşıyıcıların bulaştırma riski aynı.

Bulgusuz taşıyıcılık oranı Covid-19 (+) olanlar arasında en az %40 civarında (kimilerine göre %80). Sürü bağışıklığı en iyi ihtimalle %7 civarında (İsveç), sessiz geçirmiş olma olasılığınız %10 bile değil” dedi.

Çetiner, devamında şunları söyledi:

“New York’ta 5 bin 700 korona virüsü hastasında ateş görülme oranı sadece %30. AVM ve diğer kalabalık yerlerdeki ateş ölçümü sizi korumayacak.

Covid-19 (+)  süper bulaştırıcı olanlar, vakaların büyük bölümünden sorumlu. Kim süper bulaştırıcı, bilemezsiniz. Karşılaştığımız herkes potansiyel olarak Covid-19 pozitif kabul edilmeli. Maske, mesafe ve el yıkama ile normalleşebiliriz.”  (RT)

autokocbantreklam
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.